onsdag 30 juni 2010

damen from hell

Det här med att ställa sin korg i kön innan man handlat klart, är det verkligen ok?

Vi var och handlade på midsommaraftons morgon, max två saker skulle vi ha. Köerna var ganska långa. En meter bakom den ena kön stod en fullproppad korg. Vi passerade. Då hör vi protester från en dam som håller på att fylla världens största påse lösgodis och fylla sin korg till bredden med allt hon sprang och hämtade (hon hade inte handlat klart!).

"Jag har faktiskt ställt min korg där, det är min plats!!!"

Vi kunde inget annat göra än att skratta och snällt ställa oss bakom hennes korg. (Tycker att det är helt ok att lämna kön om man har glömt något, men hon hade uppenbarligen inte handlat klart då hon länge och väl fortsatte att plocka och välja bland allt lösgodis.) När hon väl var klar, bytte hon kö (snabbast av alla förstås när en ny kassa öppnades) där bytte även vi!

Väl framme vid kassan slog vi vad om att damen from hell skulle strula så hela handlingen sulle ta ännu längre tid. Mycket riktigt, hon synade sitt kvitto, letade efter fel, sken upp som en skadeglad sol när hon kunde stoppa kön för att hon till sin fasa upptäckte att hon skulle ha 3 kronor tillbaka på färskpotatisen. Hon gnällde och gormade som om det rörde sig om en stor katastrof! Vi fnissde gott när hon var tvungen att återgå till den ursprungliga kassan för att få sina kronor. Kassörskorna gjorde sitt bästa för att hålla skenet uppe, men de hade haft henne som kund förut, det syntes hur de suckade när hon närmade sig kassan. Trots hennes korgmanöver var vi ute ur affären långt innan henne!

Tycker det är så dåligt att man inte kan ge de som jobbar på helgdagar en trevlig dag på jobbet och vara glad över att det är öppet istället för att leta efter saker att gnälla på! Skämmes!

2 kommentarer:

  1. Vilket stolpskott! Visa ord där på slutet.. Klart man ska ge de tappra helgarbetarna en trevlig arbetsdag. SKÄMMES! :)

    SvaraRadera
  2. Tycker verkligen det! Hon borde varit glad att hon fick sin färskpotatis istället :)

    SvaraRadera